SLEMENSKI TRAK

0 out of 5

17.00 

Počisti

Opis

Slemenski trak

Slemenski trak – z narebrenimi robnimi ojačitvmi in lepilom- je sestavni del slemena strehe.

Ker je slemensko grebenski trak direktno izpostavljen vremenskim vplivom, je zelo pomembna obstojnost njegovih materialov, kakor tudi zmožnost prilagajanja strešni kritini.

Prav tako je pomembna zaščita pri strehi, proti vdoru vode, listja, snega, mrčesa  in drugih živali, obenem pa je prevoden za paro, ki prihaja iz podstrešja. Hkrati pa omogoča dobro prezračevanje strehe. Z uporabo teh elementov je omogočeno dodatno odvajanje zraka v predelu slemen in grebenov ter v celoti izboljšano zračenje strehe. To je izjemno pomembno, ne samo pri kovinskih kritinah, temveč pri  vseh strešnih kritinah. Trak pride nameščen na stičišču dveh streh, na slemenu. Slemensko grebenski trak se prilagodi vsem modelom kovinske kritine.

Pred montažo je potrebno najprej dobro očistiti pločevino. Na pločevinasti kritini naj ne bi bilo prahu, maščobe ali olja.  Nato pa na slemenskem traku odlepiti zaščito in prilepiti trak na pločevino. Vgradnja je enostavna in zanesljiva. Paziti moramo, da trak ne lepimo preveč na široko, ker bo v tem primeru gledal izpod slemena. Druga stvar na katero moramo biti pozorni pa je, da pritisnemo na točko kjer je lepilo, da se dobro prime pločevine.

Širina slemenskega traku je 310 mm, dolžina pa 5 m.

Grebenski trak je na voljo v različnih barvah – rdeča,rdeče-rjava, rjava, opečna, siva in črna.

http://www.kritine-majde.si/kritine/dodatki-za-kritine/slemenski-trakovi/

 

Oznake besedila: sleme, grebenski trak, slemenjak, slemenski, trak, streha, prezračevanje, samolepilen, obstojen