KAPNA REŠETKA 1m

0 out of 5

0.83 

Barve: antracit, opečnata, temno rjava.

Počisti

Opis

Kapna rešetka 1m

Kapna rešetka so zaščita, da preprečuje vdor manjšim živalim in večjim insektom v medprostor med letvijo in strešnikom,  v prvi vrsti strehe v kapu. Pritrjena pride na prvo letev. Montiramo jih na kapni letvi. Večino sodobnih streh je izdelano na način, da se uporabi zračni kanal za prezračevanje. Zračni kanal poimenujejo tudi zračni most oz. toplotni most.

 

Nahaja sem med strešno kritino in mansardo. Streha je najprej podeskana, preko desk pa je napeta paroprepustna folija. Na folijo se pritrdi letve višine okoli 5cm vzdolžno po šperah in nato šele nato letve za strešno kritino prečno na špere.  Če uporabimo kritino z valjem oz. trapezom,  je prostor med letvijo in kritino odprt in nezaščiten. Zato na prvo letev pritrdimo kapno rešetko.  Ima dve funkciji in sicer prepušča zrak, da nemoteno kroži po zračnem kanalu, obenem pa je dovolj gosta, da ne prepušča žuželk in ptičev. Poleg kapne rešetke ponavadi uporabimo tudi prezračevalni trak, ki pride nameščen v kapi strehe. V slemenu pa to storimo s slemenskim trakom, ki ima popolnoma enako funkcijo. Zrak mora krožiti preko kapa in izstopa na slemenu.

Po dolžini meri kapna rešetka 1 m, po širini pa 6 cm. Na voljo v barvah opečna ( RAL 8004), rjava ( RAL 8017) in črna (RAL 9005).